| 1. In office XP, "Ruler" for top and left margin is available in which menu? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 2. Maximum number of columns in a worksheet of Excel 2007 has: | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 3. Icon used to change screen saver in control panel is: | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 4. Header and Footer option in MS Word 2007 is present in which menu? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 5. Which of the following is a shortcut key for "Spelling and Grammar" | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 6. Software which converts a program into assembly language, is called | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 7. Full form of MPEG is: | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 8. In which manner can we arrange icons in the MS Explorer? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 9. CPU stands for | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 10. F1 key is used for: | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 11. Which objects are used to create a form in MS Access? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 12. Which of these are wild card characters? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 13. Microsoft Access is a | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 14. Which piece of hardware protects the resources of a private network from users of other networks? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 15. MODEM word is made from: | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 16. A File which contains readymade styles that can be used for a presentation is called | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 17. What is the default subnet mask for a class C network? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 18. How many different numbers may be represented by 4 bits? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 19. Which key on the keyboard takes us to the beginning of the line? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 20. LCD stands for | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 21. Which of the following is an example of Automatic Text formatting? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 22. Chief component of first generation computer was | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 23. The name of table which indicates logical operations of Boolean expression is : | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 24. Which type of advertisement appears on a web page? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 25. Which segment do eBay, Amazon.com, and LandsEn4.com belong? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 26. A diagram of an algorithm is called : | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 27. Which area in an Excel window allows entering values and formulas? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 28. Which of the following is secondary memory device : | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 29. A hexa decimal number 'A0' has the deci-mal value | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 30. Modes of communication are : | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 31. A formula in Excel starts with : | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 32. In MS Excel, getting data from a cell located in a different sheet is called | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 33. What will be the hexadecimal equivalent of decimal number 54977? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 34. Which of the following is NOT a Microsoft Internet tool or technology? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 35. What part of 192.168.10.51 is the Net-work ID, assuming a default subnet mask? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 36. In which menu 'drop cap' option is used in MS Word 2007 ? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 37. Which technique is preferable for trans-ferring a large amount of data to and from a memory in a short time? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 38. Which of the following is not a component of relational database? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 39. In MS Access, which of the following creates a drop down list of values to choose from? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 40. Which computer virus records every movement you make on your computer? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 41. To permanently delete a file or folder from the computer, we use | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 42. Which of the following is not a network? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 43. Which of the following are part of the segments of e-commerce? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 44. Norton | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 45. The value of binary 1111 is | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 46. Which of the following gives best graphical output? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 47. The product of two binary numbers 1011 and 1001 is | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 48. Linux is a type of | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
No comments:
Post a Comment
Your Feedback is hearty Requested to make the MCQs Collection better.