| 1. Which of the following require large computer memory? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 2. Everything computer does is controlled by its | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 3. A device that transmits messages in verbal form is | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 4. What is the minimum number of operations required for a microprocessor with 8 data pins, to read a 32-bit word? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 5. The number of records contained within a block of data on magnetic tape is defined by the | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 6. Program execution time would be minimum if the programs are written in | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 7. An input device that is able to interpret pencil marks on paper media is known as | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 8. What was the computer conceived by Babbage? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 9. A acronym for the organization that publishes programming language standard is | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 10. Software instructions intended to satisfy a user's specific processing needs are called | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 11. A printed document reader which scans the characters and then encodes them in a computer-compatible code for direct transmission to the computer is called | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 12. When the time to establish link is large and the size of data is small, the preferred mode of data transfer is | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 13. The first large scale electronic computer which became operational in 1946 and contained approximately 18000 vacuum tubes and could perform 300 multiplications per second was known as | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 14. What is the name of the computer terminal which gives paper printout? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 15. Which of the following is a machine for reading documents that are encoded in a way that is readable by person and machine. | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 16. A computer performs operations by comparing data items and then, depending on the results, follows predetermined course of action. What are such operations called? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 17. Bubble memory is a | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 18. IC are classified on the basis of__________ | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 19. Which of the following is not valid version of MS Office | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 20. Which of the following is not an example of chat application? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 21. Websites used for building network with friends and relatives is called as _____________ | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 22. Which is not an application software? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 23. Which of the following is an example of a cloud storage platform? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 24. Which is an example of network connection device? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 25. Which type of font is best suitable for large amount of text? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 26. Which file is the batch file that is read while booting a computer? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 27. The __________ is a sequence of instructions that tells the computer how to process the data. | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 28. A small part of taskbar that has icons of background running applications and has date time displayed on it is | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 29. A __________ is a named location on a disk where files are stored | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 30. Which key enables you to delete the character to the right of the cursor? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 31. Times New Roman is a | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 32. Which of the following is the first ever supercomputer that was developed in India by the Indian scientists? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 33. You can customize the way you see items in Outlook by changing the ________ | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 34. How do you repair a MS Outlook 2010 .pst file if it gets damaged? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 35. Which of the following parameters is used to group email messages as Conversation in MS Outlook 2010? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 36. Which of the following requires refreshing during retaining the data? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 37. Which pane displays the content of an item selected in Outlook? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 38. What is the main of 3D Printing? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 39. Which inbuilt utility of Windows 10 will you use to work on multiple display screens? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 40. A utility that can be used to minimize the number of fragmented files and improve the access speed | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 41. Ease of access center allows you to configer | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 42. Which of the following is true in reference of a device driver? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 43. Choose the appropriate communication possible with the help of video conferencing? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 44. Suppose there are 1600 pixels in row and 1200 pixels in column then the resolution of monitor is | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 45. How you can select the text without using the mouse? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 46. Which of the following is used to measure the speed of the processor? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 47. What feature allows the user to view information about computer hardware? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 48. Which of the following is not a binary operator? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
No comments:
Post a Comment
Your Feedback is hearty Requested to make the MCQs Collection better.