| 1. Offline device is | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 2. Which kind of storage device can be carried around? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 3. The process of fetching and executing instructions, one at a time, in the order of increasing addresses is known as | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 4. The mouse pointer moves erratically, what is the possible cause? The mouse | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 5. Which company is the biggest player in the microprocessor industry? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 6. A prewritten program that's sold to perform a common task is called an application | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 7. What difference does the 5th generation computer have from other generation computers? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 8. Which of the following computer language is used for artificial intelligence? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 9. Prolog is a general purpose logic programming language associated with artificial intelligence and computational linguistics. The terms "red book", "yellow book", and "orange book" refer to: |
||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 10. The tracks on a disk which can be accessed without repositioning the R/W heads is | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 11. The radian of a number system | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 12. What command is used to reset a MODEM when using the "AT Command Set"? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 13. The section of the CPU that selects, interprets and sees to the execution of program instructions | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 14. The average time necessary for the correct sector of a disk to arrive at the read write head is _____ | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 15. What voltage does a Pentium system use? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 16. A number that is used to control the form of another number is known as | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 17. Data division is the third division of a _____ program. | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 18. A program that converts computer data into some code system other than the normal one is known as | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 19. If the memory slots have 30 pins then the chip is a? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 20. A device for converting handwritten impressions into coded characters & positional coordinates for input to a computer is | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 21. A storage system for small amounts of data is | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 22. Which is another name for functional language? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 23. Which of the following is the coding of data so that is can't be easily understood if intercepted. | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 24. RAM is used as a short memory because it is | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 25. Which of the following is not currently a topic in computer science? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 26. Where have the program and data to be located before the ALU and control unit of a computer can operate on it? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 27. When was Apple Macintosh II microcomputer introduced in the market? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 28. What is the first step in diagnosing a completely dead computer at the client site that was working the day before. | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 29. Off-line operation is the operation of devices without the control of | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 30. What is meant by a dedicated computer? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 31. Which of the following is the user programmed semiconductor memory? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 32. An instruction that transfers program control to one or more possible paths is known as | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 33. Which of the following holds data and processing instructions temporarily until the CPU needs it? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 34. An IRQ allow interface cards to: | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 35. A multi programming system is one that can | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 36. The language that is an input for statement translation is called | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 37. Before a disk drive can access any sector record, a computer program has to provide the record's disk address. What information does this address specify? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 38. A directly accessible appointment calendar is a feature of a ________ resident package. | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 39. 1024 bytes represent a | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 40. What can you use to ensure power is not interrupted, resulting in corrupted data? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 41. Which type device is a piece of equipment that receives information from a CPU? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 42. The function of CPU is | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 43. The bubbles in a bubble memory pack are created with the help of? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 44. Fifth generation computers are likely to exhibit | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option D
Explanation:
Available Soon.
|
| 45. A temporary storage area, attached to the CPU, for I/O operations is a: | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option B
Explanation:
Available Soon.
|
| 46. Which part of the computer were is used for calculating and comparing? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
| 47. The person contributing the idea of the stored program was | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option A
Explanation:
Available Soon.
|
| 48. During the normal PC boot process, which of the following is active first? | ||||||||
Free MCQs www.sharemcq.com
Answer: Option C
Explanation:
Available Soon.
|
No comments:
Post a Comment
Your Feedback is hearty Requested to make the MCQs Collection better.